تاثیر کوچینگ بر رضایت شغلی نیروی کار جوان – امروزه برخی از بزرگترین شرکت ها برای جذب نیروی کار جوان مزایای متنوعی پیشنهاد می کنند. مانند: نهار  و نوشیدنی رایگان، تخفیف عضویت در باشگاه های ورزشی و لپ تاپ اختصاصی در محیط کار. شاید در نظر اول فکر کنیم بدون شک این پیشنهاد ها برای نیروی کار جوان جذاب هستند و به جذب آنها کمک خواهند کرد. اما نیروی کار جوان و متخصص نظر دیگری دارند.

در کشورهای توسعه یافته، دریافت خدمات کوچینگ یکی از مهمترین خواسته های نیروی کار جوان در محیط کار می باشد. خدمات کوچینگ مد نظر این افراد می تواند بصورت بخشی از خدمات فردی به کارکنان باشد و یا بصورت بخشی از فرهنگ سازمانی حاکم بر محیط کار.

یکی از مهمترین جنبه های کوچینگ در محیط کار جنبه ارائه بازخورد آن می باشد. بر اساس نظرسنجی بین المللی انجام شده توسط  Harvard Business Review و SuccessFactors بخش مهمی از کارمندان جوان، می خواستند که بازخوردهای بیشتری از مدیران خود دریافت کنند.

این افراد بیان کرده بودند که ترجیح می دهند گفتگوی کاری رو در رو با مدیر خود داشته باشند تا اینکه با سایر همکاران از گروه های سنی مختلف بحث های کاری انجام دهند. همچنین این افراد مایل بودند که به صورت ماهیانه جلسه هایی رو در رو با مدیر خود در زمینه پیشرفت فردی خود برگزار کنند.

چنین جلسه هایی تنها فضایی برای مطرح کردن نقاط ضعف و قوت عملکرد کارکنان نیست. بلکه در چنین جلسه هایی مدیران می توانند به کارمندان خود کمک کنند تا برنامه ای برای برداشتن گام هایی عملی جهت بهبود عملکرد فردی خود در محیط کار طراحی کنند.

به بیان دیگر این مدیران فرآیند کوچینگ را برای کارمندان جوان خود بکار می گیرند، در نتیجه این کارمندان بازخوردهای اثرگذار بیشتری دریافت می کنند. نیاز به گفتن نیست که مشاهده نتایج مثبت در عملکرد حرفه ای خود، یکی از مهمترین دلائل احساس شادی و رضایت شغلی این کارمندان جوان خواهد بود.

کوچینگ موجب ترغیب کارمندان به عملکرد بهتر می شود

مربی یک ورزشی می تواند کمک کند تا یک تیم، نتیجه شکست نیمه اول بازی را به پیروزی در پایان مسابقه تبدیل کند. کاری این مربی انجام می دهد، ترغیب به تلاش بیشتر و ایجاد خودباروی عمیق تر است.

در همین راستا وقتی از خدمات کوچینگ در محیط کاری استفاده می شود، کارکنان انگیزه کاری بیشتری پیدا می کنند. چرا که شرایط کار برای آنها مطلوب تر شده، حواشی کمتر شده و تمرکز اصلی کارکنان معطوف به انجام وظایف خودشان می شود.

روش های مختلفی برای ایجاد انگیزه و خود باوری در سایر افراد وجود دارد. برخی افراد در مورد آینده روشن سازمان و نقش رویایی کارمندان در موفقیت آن صحبت می کنند. برخی دیگر در مورد آمار و اعداد و ارقامی که باید در طی بازه های زمانی معین بدست آیند صحبت می کنند تا مطمئن شوند، عملکرد همه افراد همسو با اهداف آینده سازمان است.

اما وقتی از کوچینگ استفاده می کنید، موضوع انگیزه بخشی و خودباوری، تا رسیدن به هدف نهایی ادامه دارد و این همان چیزی است کارمندان از مدیران سازمان انتظار دارند. 

کوچینگ به مدیریت سنتی فرق دارد

گفته شده است که کوچینگ و مدیریت سنتی، دو تفاوت مهم با هم دارند. کوچینگ تلاش می کند تا بتواند محیطی ایجاد کند تا در آن مشارکت و همکاری در کنار مسائل بروکراتیک و رایج در مدیریت سنتی سازمان ها وجود داشته باشد.

به بیان دیگر وقتی کوچینگ وارد فرهنگ یک سازمان می شود، مدیران در کنار کارمندان قرار می گیرند و نقشی مشابه با کارمندان خواهند داشت. این موضوع کمک می کند تا نیروی کار جوان حس تعلق بیشتری به تیم کاری داشته باشد که نتیجه آن محیط کاری پر بارتر خواهد بود.

تفاوت مهمتر است که مدیر در نقش کوچ، تیم کاری خود را به سمت موفقیت هدایت می کند. در چنین  محیطی، نیروی کار جوان فرصت بیان نظر و ایده خود را یافته و بدون نگرانی از پیامد صحبت های خود، بازخورد سازنده ارائه می کند.

کوچینگ کمک می کند تا محیط کار، فضای امنی برای مشارکت همه اعضای تیم فراهم کند. چرا که در این محیط افراد در کنار هم و بصورت هم سطح هم قرار می گیرند. در حالی که در شیوه مدیریت سنتی بحث سلسله مراتب سازمانی بسیار حائز اهمیت می باشد.

کوچینگ کمک می کند تا تلاش کارکنان دیده شود

نیروی کار جوان تلاش می کند تا رشد و پیشرفت داشته و به کارمند بهتری تبدیل شود. هر ساله تعداد بسیار زیادی از کارمندان در دوره های آموزشی مختلف شرکت می کنند تا سطح مهارت های حرفه ای خود ارتقاء بخشند. عده ای دیگر با اضافه کاری یا مشارکت در پروژه های مختلف تلاش می کنند تا مهارت های عملی بیشتری کسب کنند.

ممکن است بخش مهمی از این تلاش های کارمندان از طرف مدیران دیده نشود. کارمندان جوان تمایل زیادی به دریافت و ارائه بازخورد دارند. یکی از دلائل این موضوع این است که آنها مایل هستند بدانند که چه کارهایی را به خوبی انجام می دهند و همچنین در زمینه عملکرد مثبت خود مورد قدردانی قرار گیرند.

فرقی نمی کند که این موضوع در یک جلسه رو در رو مطرح شود یا در یک جلسه عمومی در حضور سایر همکاران، وقتی عملکرد مثبت کارمندان مورد قدردانی قرار می گیرد، این احساس به کارمندان منتقل می شود که آنها برای سازمان ارزشمند هستند و سازمان ارزش آنها را درک می کند.

کوچینگ موجب رسیدن عملکرد تیم کاری به بالاترین سطح می شود

سطح عملکرد یک تیم کاری، وابسته به سطح عملکرد تک تک اعضای آن تیم است. با عملکرد خوب بخشی از اعضای تیم، نمی توان به نتایج مطلوب رسید.

کوچینگ کمک می کند تا تیم کاری دچار عدم تعادل یا گروه بندی های داخل تیمی نشود. چراکه وقتی بطور مرتب بازخوردهای مختلف ارائه و دریافت می شود و از طرف دیگر تلاش های تک تک اعضای تیم دیده شده و بها داده می شود، هر فرد در تیم تلاش می کند تا اثرگذاری بیشتری در تیم داشته و یکپارچگی بیشتری در تیم شکل می گیرد تا تیم به نتیجه مطلوب برسد.

همکاری افرادی ماهر در کنار افراد پرتلاش، تیم را به سمت موفقیت بیشتری هدایت می کند. دستیابی به موفقیت بیشتر و دریافت تقدیر و قدردانی بیشتر همه آن چیزی است که نیروی کار جوان در محیط کار به آن نیاز دارد و کوچینگ می تواند کل تیم را به این نقطه برساند.

بطور خلاصه، بر اساس مطالب فوق می توان دریافت که چرا امروزه کوچینگ می تواند موجب افزایش شادی و رضایت شغلی نیروی کار جوان در محیط کار شود.

 

تاثیر کوچینگ بر رضایت شغلی

منبع:  coachfederation.org

مترجم: ایمان بهنام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای